Lessing House

On a sloped cornered plot, Sprunt created this stunning new home over two levels.  The use of materials such as off- shutter polished concrete, steel, stone and large glazed sections, gives the house a clean and contemporary vista. The ground floor interiors boast generously sized rooms and open plan interiors which reflect the clean lines of the architecture flowing from the kitchen through the family room and onto the entertainment patio leading to the gardens. Upstairs are four en-suite bedrooms including a master suite with a private terrace and magnificent views over the picturesque village of Irene. A gantry walkway links all the bedrooms to a leisure deck, which offers breathtaking sunset views. Using cantilever slabs and framed solar screens give the entertainment areas ample shading, allowing for an indoor -outdoor feel while ensuring overheating during summer months is controlled.